Zomerse salade met gebakken feta

13 Jun

Hoewel het inmiddels al juni is, heeft de zon zich hier nog amper laten zien. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je geen zomerse gerechten kunt maken. Van deze kleurrijke salade raak ik in ieder geval helemaal in de summer mood. Laat die zon maar komen!

Ingrediënten (voor 4 personen)

Flinke zak rucola
Bakje wilde tomaten
2 (pers)sinaasappels
2 eetlepels citroensap
300 gram feta
1 ei
5 eetlepels bloem
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Was de rucola en laat even uitlekken. Snijd vervolgens de tomaatjes, feta en één van de sinaasappels in stukken. Pers de overgebleven sinaasappel uit en voeg hier het citroensap en de olijfolie aan toe. Als de sinaasappel wat zuur is kun je een paar druppels honing door het mengsel roeren om het geheel wat zoeter te maken. Sprenkel het olie-sap mengsel over de rucola heen en voeg de gesneden sinaasappel en de tomaatjes toe.

Nu kun je de feta gaan bakken. Klop een ei los en zeef de bloem boven een bordje. Wentel de blokjes feta eerst door het ei en vervolgens door de bloem, zodat er een flinke laag van dit mengsel omheen zit. Vervolgens kun je de blokjes in een pan met een klein scheutje boter of olijfolie bakken totdat ze goudbruin van kleur zijn. Verdeel de fetablokjes over je salade en serveer meteen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: